ss
kladi:
mogę to tak zrobić
| | 1 | | 1 | |
(*)= 3∫ |
| − ∫ |
| dx= 3ln |x|+ 4ln |1−4x| +C |
| | x | | 1−4x | |
1 lut 16:38
kladi: Czy tej 4 nie wyłączamy przed całkę? bo w kalkulatorze internetowym jej nie ma.
1 lut 16:39
kladi: W wyniku.
1 lut 16:39
kladi: Delta jest>0 ale przez ułamki proste x1=x2 a tylko w delcie = 0 można zrobić (x−1/4)2 dlatego
nie robiłam tamtym sposobem
1 lut 16:41
kladi: Wie ktos?
1 lut 17:14
ICSP: Nie możesz.
1 lut 17:17
kladi: A jak mogę to zrobić? przez ułamki jednak?
1 lut 17:23
ICSP: Tak, ułamki proste.
1 lut 17:25