matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
Nowyyy:
2x+6
y =
x−4
odbliczam f
−1
14
wyszło mi, że x =
+4
y−2
14
czyli jakies h(x) =
+4
x−2
mógłby ktoś obliczyć tą f odwrotną i sprawdzić czy mi dobrze wyszło?
1 lut 15:39
irena_1:
Dobrze, a co z dziedziną?
1 lut 17:25