Młoda: Na ile sposobów może usiąść na ławce 7 osób tak, aby osoby A, B, C siedziały obok siebie
w kolejności B, C, A?
20 paź 20:09
Marcin: 1*1*1*4*3*2*1 = 24 - ilość możliwości że BCA siedzą na trzech pierwszych miejscach
4*1*1*1*3*2*1 = 24 - ilość możliwości że BCA siedzą na miejscach od 2-4
4*3*1*1*1*2*1 = 24 - ilość możliwości że BCA siedzą na miejscach od 3-5
4*3*2*1*1*1*1 = 24 - ilość możliwości że BCA siedzą na miejscach od 4-6
4*3*2*1*1*1*1 = 24 - ilość możliwości że BCA siedzą na miejscach od 5-7
czyli wszystkich jest 5*24 = 120
20 paź 20:50