logarytmy
Nowyyy: witajcie, czy ktos moze mi powiedziec jak to pomnozyc i z jakiej zaleznosci skorzystac
log34 * log45 * log57 * log79=
ogolnie biore log jako potege poprzedniego, ale dalej i tak nie wiem jak to zrobić
bylbym wdzieczny za wyjasnienia
1 lut 13:29
Gray: Tak jak mówisz:
Twoje wyrażenie= log79 * log57*log45 *log34 = log79 * log57 *log34log45 =
= log79 * log57 *log35 = log79 * log35log57 = log37 = log37log79 = log39=2
1 lut 13:37
Gray: Jedna usterka, ale chyba poprawisz samodzielnie.
1 lut 13:38
Nowyyy: Jezu, jak mogłem tego nie zauważyć, dzięki za pomoc ;>
1 lut 13:43