matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc w zadaniu, pilne na egzamin. Pole między krzywymi.
Kinga:
Oblicz pole między krzywymi− całki Kinga: Oblicz pole między krzywymi a. y=e
x
, y=e
−x
, x=0, x=1 b. y=1/x
2
, y=x, y=x/8 c. y=x
2
, y=0.5x
2
, y=2x
1 lut 13:23