matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Łukasz:
1
1
obliczyć całkę ∫
dx, doszedłem do takiej postaci: ∫
dt
−X
2
+2x−3
−t
2
+2
1 lut 13:23
J:
dt
ściślej .. = −∫
t
2
+ 2
1 lut 13:27
razor:
teraz podstawienie t =
√
2
u, dt =
√
2
du
1 lut 13:29
Łukasz:
dt
a po wyciągnięciu minusa nie powinno być −∫
?
t
2
−2
1 lut 13:31