matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka z pierwiastkami
Karol:
Oblicz całkę:
3
√
x
t
3
∫
dx= po podstawieniu mam : =3∫
i co z tym dalej zrobić
3
√
x
+
√
x
t
6
odejmowanie wykładników to chyba zły pomysł.
1 lut 12:41
zombi:
−1
∫t
−3
dt =
+ C
2t
2
1 lut 12:42