Planimetria,proszę o pomoc
Karo: Wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta prostego w trójkącie prostokątnym ma długość 2cm i
dzieli przeciwprostokątną tego trójkąta na odcinki,z których jeden jest 3 razy dłuższy od
drugiego.Oblicz długość tych odcinków.
1 lut 12:25
5-latek:

Teraz zajrzec do ksiazki i zobaczyc czym jest wysokosc opuszczona z wierzcholka kata prostego
na przeciwprostokatna w trojkacie prostokatnym
1 lut 12:30
Nati: proszę również o pomoc
1 lut 13:36
dero2005:

h
2 = a*b
1 lut 13:41
Nati: Co dalej?
1 lut 16:53
Eta:
h
2=3x*x i x>0 ⇒ 3x
2=4 ⇒ x=.... i 3x=......
i to wszystko
1 lut 18:12