.
ANONIM: Z liczb 1,3,5,6,7 losujemy kolejno bez zwracania dwie. oblicz prawdopodobieństwa zdarzeń A,B
oraz P(Asuma B) jezeli:
A− suma wylosowanych oczek jest mniejsza od 7
B− Za drugim razem wylosowano liczbe nieparzysta
23 lis 17:41
marektg: Ω=5*6=30
A= { 1,3 1,5 3,1 5,1} = 4
B = 16
AuB = 16 − 4 = 12
P(A)= 430
P(B) = 1630
P(AuB) = 1230
23 lis 18:05
marektg: Mały błąd
Ω = 5*4 = 20
czyli
P(A)= 420
P(B) = 1620
P(AuB) = 1220
23 lis 18:07
marektg: Mały błąd
Ω = 5*4 = 20
czyli
P(A)= 420
P(B) = 1620
P(AuB) = 1220
23 lis 18:07
ANONIM: Wielkie DZIEKUJE.
23 lis 18:12
marektg: nie ma sprawy
23 lis 18:15
Eta:
Niestety , ale źle

!
P(AUB) = P(A) +P(B) −
P(A∩B)
IΩI=5*4= 20
A= { (1,3) (1,5) (3,1) (5,1)} IAI = 4
P(A)=
420
B={(1,3)(1,5) (1,7) (3,1) (3,5) (3,7) (5,1) (5,3) (5,7) (6,1) (6,3) (6,5) (6,7) ( 7,1)
(7,3)(7,5)}
IBI= 16 to: P(B)=
1620
A ∩ B = { (1,3) (1,5) (3,1) ( 5,1)}
I A ∩ BI = 4
P(A ∩ BI=
420
P(AUB) =
420+
1620−
420=
1620= 45
23 lis 18:29
ANONIM: Dzieki
23 lis 18:32