Wykaż , że
Adam: √4−2√3+√12−6√3=2 Niech ktoś to mi wytłumaczy
1 lut 11:29
razor: to nie jest prawda
1 lut 11:32
5-latek: To jest nieprawda
to sie rowna =2−6√3
√12= √4*3= √4*√3= 2√3
1 lut 11:35
Adam: To jest zadanie z wartości bezwzględnej i od 4 do 3 jest długi pierwiastek i od 12 do 3 też
jest długi pierwiastek
1 lut 12:32
5-latek: √4−2√3+√12−6√3=2
√4−2√3=√(√3−1)2= |√3−1|= juz sam bo (√3−1)2= 4−2√3
√12−6√3=√(3−√3)2=|3−√3|= juz sam bo (3−√3)2=12−6√3
1 lut 12:44
1 lut 12:55
Adam: (√3−1)2= 4−2√3 jak to zamieniłeś
1 lut 13:04