czy to jest dobrze?
Phoebe Campbell: Zrobiłem proste zadanie i mam 3 rozwiązania.
W książce podają 1...
Będę wdzięczny jak ktoś sprawdzi i powie czy jest dobrze...
Wyznacz rozwiązania równania należące do podanego przedziału.
cos2x = 1, (2π,4π)
cosx = 1 lub cosx = −1
cos0o = 1, cos180o = −1
x = k*180o (nie uwzględniając przedziału)
k∊Z
Odp.: x=360o, x=540o, x=720o
W książce jest tylko 2 odp.
31 sty 23:24
PW: Pierwsze i ostatnie rozwiązanie wymienione przez Ciebie nie należą do podanego przedziału
(jest otwarty).
31 sty 23:28
Phoebe Campbell: No tak.. dziękuje
31 sty 23:30