matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
paw:
podaj dziedzine i oblicz pochodną funkcji :ln
(x
2
−9)
dziedzina x
2
−9>0⇒x>3 lub x<−3
1
pochodna f'(x)=ln
(x
2
−9)
=
* 2
x
2
−9
coś takiego
31 sty 20:53
paw:
2x zamiast 2 2=2x
31 sty 20:56
paw:
bo nie wiem ...
31 sty 21:02
paw:
<pstryk>
31 sty 21:27
john2:
1
... =
* 2
x
x
2
− 9
31 sty 21:54