matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
4
Foxal:
zadanie (−1/(
√
2
)
4
7
)
9
9
*(−
√
2
)
9
9
*
4
9
=(
√
2
)−
4
7
*
9
9
*(
√
2
)
9
9
*
4
9
↑ tutaj minus jest przed ulamkiem. Dlaczego wyszedl taki wynik a nie (−
√
2
)−
4
7
*
9
9
*(−
√
2
)
9
9
*
4
9
31 sty 20:10
Eta:
−(
√
2
)
−47*99
*[−(
√
2
)
49*99
]= + (
√
2
)
2*99
= 2
99
31 sty 20:17