rzedziały w których funkcja f ma znak ujemny i dodatni POMOCY !!
Kubaa: Jak się zbadać za to zadanie

Funkcja f jest określona w przedziale <−1;6> .Jej miejsce zerowym są liczby i 4 oraz
wiadomo ,że f(−1)=−3,f(3)=1,f(6)=−2 i wykresem funkcji jest linia ciągła .Podaj przedziały w
których funkcja f ma znak ujemny , oraz przedziały, w których ma znakdodatni
31 sty 19:31
Eve: duzo mi mówi linia ciągła
31 sty 19:41
===:
a miejsca zerowe to "i 4"
31 sty 19:42
Eve: no o pewnie będzie w zbiorze liczb zespolonych

ktoś zapomniał o kolokwium, sprawdzianie albo innym teście i zorganizował imprę, na której mu o
tym przypomniano
31 sty 19:46
Kubaa: mój błąd miejscami zerowymi są 2 i 4
31 sty 20:02
===:
... chłopie .... narysuj i spiewaj
31 sty 20:03
J:
f(x) < 0 dla: x∊ <−1,2) U (4,−6>
f(x) > 0 dla: x ∊(2,4)
31 sty 20:06