matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
grznice
olek:
3x
2
+1
ile wynosi granica funkcji przy limx→−
∞
x
31 sty 18:56
Marcin:
1
x
2
(3+
)
x
2
1
⇒ x(3+
)
x
x
2
31 sty 18:59
Janek191:
1
f(x) = 3 x +
x
więc lim f(x) = −
∞
+ 0 = −
∞
x→ −
∞
31 sty 19:10