matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równoliczność zbiorów
wioletkaaa1995:
Pokazać że A~B ⋀B~C⇒A~C.
31 sty 18:32
Janek191:
Może tak : [ f( A) = B ∧ g( B) = C ] ⇒ h ( A ) = ( g o f) ( A ) = C
31 sty 18:35
wioletkaaa1995:
tyle wystarczy napisać?
31 sty 18:41