matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
granica:
oblicz granice
3n+8
lim n→
∞
(
)
9
n
−
7
3n+7
dziękuje
31 sty 18:10
Eve:
1
przedstaw ułamek jako 1+
i oszacuj 3x+1
3n+1
31 sty 19:54
J:
= e
3
31 sty 19:56
J:
1
9n−7
[(1+
)
3n+7
]
k
,gdzie K =
i lim K = 3
3n+7
3n −7
31 sty 19:59