Mi wyszło 1256
dobry wynik. Proszę o pomoc
| 65 | |
| 3 |
4 4
P = ∫ ( x + 7 − x2 + 2 x − 3) d x = ∫ ( − x2 + 3 x + 4 ) dx =
− 1 − 1
4
| 1 | 64 | 1 | ||||
= [ − | x3 + 1,5 x2 + 4 x ] = − | + 24 + 16 − ( | + 1,5 − 4) = | |||
| 3 | 3 | 3 |
| 65 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||||||
= − | + 40 + 2,5 = 42,5 − 21 | = 21 | − | = 20 | ||||||
| 3 | 3 | 6 | 6 | 6 |
4 4
P = ∫ ( x + 7 − x2 + 2 x − 3) d x = ∫ ( − x2 + 3 x + 4 ) dx =
− 1 − 1
4
| 1 | 64 | 1 | ||||
= [ − | x3 + 1,5 x2 + 4 x ] = − | + 24 + 16 − ( | + 1,5 − 4) = | |||
| 3 | 3 | 3 |
| 65 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||||||
= − | + 40 + 2,5 = 42,5 − 21 | = 21 | − | = 20 | ||||||
| 3 | 3 | 6 | 6 | 6 |
| 64 | 1 | 65 | ||||
− | − | = − | ||||
| 3 | 3 | 3 |
| 5 | 125 | |||
20 | = | |||
| 6 | 6 |