matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Milena:
3x+4
∫
dx
x
2
+x+6
31 sty 15:57
Eve:
na ułamki proste spróbuj
31 sty 16:05
jakubs:
Można również tak:
x+
4
3
3
2x+1+
5
3
3∫
dx =
∫
dx =
x
2
+x+6
2
x
2
+x+6
3
2x+1
5
dx
∫
dx +
∫
= ...
2
x
2
+x+6
2
x
2
+x+6
31 sty 16:11