:((
gosc...: Z metalowej rury wycieto dwa walce o tym samym promieniu podstawy. Objetosc pierwszego
z walców jest równa 240π cm3a drugi walec jest wyzszy od pierwszego o 5 cm i ma ˙
objetosc wieksza o 60π cm3. Oblicz wysokosci obu walców
,
31 sty 15:39
Eve:
V1=240π, a V2=V1+60π, ile wynosi V2?
31 sty 15:42
gosc...: 300 pi
31 sty 15:45
Eve: no to masz układ równań
31 sty 16:14
gosc...: ?
31 sty 16:18
Eve:
V1=240π
V2=300π
jest?
31 sty 16:19
gosc...: ?
31 sty 16:28
Eve: wstaw wzory, myśl trochę
31 sty 16:29