matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ania:
5-(2
√
2
x+
√
2
+
√
8
)(x-
√
8
)
20 paź 19:45
Mycha:
5-(2
√
2
x
2
-2
√
16
x+
√
2
x-
√
16
+
√
8
x-
√
64
)=5-(2
√
2
x
2
-2*4x+
√
2
x-4+
√
2*2*2
x-8)=5-(2
√
2
x
2
-8x+
√
2
x-4+2
√
2
x-8)=5-2
√
2
x
2
+8x-
√
2
x+4-2p {2}x+8=17-2
√
2
x
2
+8x-
√
2
x
20 paź 21:03
Ania:
dzięki
20 paź 21:45