Wykresy cd
5-latek: Zadanie:Jak polozony jest wzgledem osi Ox wykres funkcji y=f(x) jesli
a) f(x)>0 dla kazdego x
b) f(x)≤2 dla kazdego x
c) −1≤f(x)≤1 dla kazdego x
Co do a) to wykres musi byc nad osia OX
A do b i c proszse o wytlumaczenie i ewentualnie wykresy jessli mozna
31 sty 14:19
J:
cześć ..

b) wykres leży pod prostą lub styka się z prostą: y = 2
c) leży lub styka pomiędzy prostymi : y = −1 oraz y = 1
31 sty 14:23
5-latek: Witam
J 
No tak . dziekuje
31 sty 14:26
Mila:
31 sty 15:06
Mila:

c)
f(x)=sin(x)
31 sty 15:08
5-latek: dzien dobry
Milu 
Pozdrawiam
dziekuje za wykresy .
31 sty 15:31
Mila:
31 sty 17:40