1
Foxal: Jak
naszkicowac wykres funkcji f(x)=Ix−3I/(x+1)?
31 sty 12:09
Krystek: Rozpatrz dwa przypadki dla x<3 oraz dla x≥3
D=R/{−1} i pochodne w ruch
31 sty 12:12
31 sty 12:12
Foxal: rysuje obie parabole i co dalej?
31 sty 12:35
5-latek: To nie beda parabole tylko hiperbole
Musisz przeksztalcic f(x) na postac kanoniczna
31 sty 12:38
Foxal: f(x)=4/(x+1)−1 dla x<3
f(x)=−4/(x+1)+1 dla x≥3
nadal nie wiem jak z tych dwoch hiperboli narysowac jedna Ix−3I/(x+1)
31 sty 12:54
5-latek:

| | −4 | |
To jest wykres f(x)= |
| +1 dla x≥3 jest to ta czesc wykresu zaznaczona na czerowono |
| | x+1 | |
| | 4 | |
Teraz na tym samym ukladzie wspolrzednych narysuj wykres y= |
| −1 i zaznacz ta czesc |
| | x+1 | |
wykresu dla x<3
31 sty 13:31