obraz wektora
asd: wyznaczyc wektor a, ktorego obrazem jest wektor b w przyksztalceniu liniowym o macierzy a.
czy tutaj wystarczy pomnożyć przez siebie wektory?
31 sty 01:29
asd: refresh
31 sty 14:30
Gray: A jak chcesz mnożyć te wektory? Skalarnie? Wektorowo?
31 sty 14:33
asd: tzn chodzi mi o pomnozenie macierzy. zadanie tresci: wyznacz wektor A w przeksztalceniu
liniowym o macierzy A. pamietam ze wystarczylo pomnozyc przez sb, ale tutaj dochodzi ten obraz
31 sty 14:37
Gray: Mieszasz oznaczenia: a=A−1b.
31 sty 15:07
asd: wyznacz wektor r=[x,y,z]T, ktorego obrazem jest wektor b=[0,−3,−2,−1] w przeksztalceniu
liniowym o macierz, ktora ma nastepujace kolumny [1,1,1,3], [1,1,−2,−1], [1,−2,−1,2]. taka
jest dokladna tresc. jak to rozwiazac
31 sty 19:47
asd: refresh
31 sty 20:12
Gray: Normalnie: Twoja macierz * wektor r = b.
31 sty 20:46
asd: dziękuje bardzo
31 sty 20:52