matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz róznanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=U{ x-1}{ x+1 }
left:
x−1
Wyznacz róznanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=
i prostopadłej do prostej
x+1
2x+y−1=0
31 sty 00:01
Eve:
1
y=ax+b, a=f'(x)=−
2
31 sty 08:32