matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
równość:
lim x−−> 0
2
x * ln(
arctgx)
π
dobrze wychodzi mi symbol nie oznaczony ?:
2
π
[0 * ln[
*
] = [0*ln1] = [0*0]
π
2
i to jest 0 czy 0*0 ?
30 sty 15:56
kyrtap:
nie bo arctg0 = 0
30 sty 16:02
równość:
ok dzięki spojrzałem na arcctg
30 sty 16:07