matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrarzenia algebraiczne
Kazek:
(x+2 +y)(z+1)= (c−1)(b+2)+2bc= (1−b)(b−4)+3b= (2a−b) (a−2b) + 5a
2
=
23 lis 16:22
Lola:
zx+2z+zy+x+2+y bc+cz−b−z+2bc=3bc+cz−b−z b−4−b
2
+4b+3b= −b
2
+8b−4 2a
2
−4ab−ab+2b
2
+5a
2
= 7a
2
−5ab +2b
2
23 lis 17:08