POMOCY:(
gosc: Wyrazenie ˙sin α1+cos α + 1tg α, gdzie α jest katem ostrym, jest równe
A) 11+cos α B) tg α1+cos α C) 1sin α(1+cos α) D) 1sin α
30 sty 13:08
J:
odp B)
30 sty 13:29
o rany julek:
1D
30 sty 13:30
J:
ciekawe jak doszedłeś do odpowiedzi D ..?
30 sty 13:37
gosc: A Jak to obliczyc
30 sty 13:38
J:
..racja ... moja pomyłka ... odp: D)
30 sty 13:42
gosc: Jak to liczycie
30 sty 13:44
J:
| | sin2x +cosx(1+cosx) | | 1 + cosx | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| |
| | (1+cosx)sinx | | (1+cosx)sinx | | sinx | |
30 sty 13:44
J:
| 1 | | cosx | |
| = ctgx = |
| ... i sprowadź do wspólnego mianownika... |
| tgx | | sinx | |
30 sty 13:45
gosc: I to koniec
30 sty 13:45
gosc: A jaki mam wziac wspolny mianownik
30 sty 13:47
J:
| | 1 | | cosx | |
do pierwszego równania podstaw za |
| .... |
| i wspólny mianownik.. |
| | tgx | | sinx | |
30 sty 13:47
J:
mianownik: (1+cosx)sinx
30 sty 13:48