POMOCY NIE UMIEM TEGO:(
gosc: Kat α jest ostry i cos α = √12. Oblicz wartosc wyrazenia ˙
| sin5 α−cos3 α | |
| |
| sin3 α−cos5 α | |
.
30 sty 12:57
J:
coś nie tak .. cosα nie może wynosić √12 ..
30 sty 13:01
gosc: 1/√2
30 sty 13:09
J:
oblicz sinα .... i podstaw do wzoru ... sinα = √1 − cos2α
30 sty 13:11
gosc: Ale ja tego Nie umiem liczyc...
30 sty 13:39
J:
to po co chodzisz do szkoły ..?
30 sty 13:46
gosc: Nie musze imiec wszystkiego
30 sty 13:48
J:
a potrafisz podnieś liczbę do kwadratu...?
30 sty 13:49
gosc: No
30 sty 13:49
J:
| | 1 | |
to licz .... sinα = √1 − cos2α ... za cosα podstaw: |
| |
| | √2 | |
30 sty 13:54
Eta:
| | 1 | | √2 | |
α−− kąt ostry i cosα= |
| = |
| ⇒α=45o to sin45o=cos45o |
| | √2 | | 2 | |
więc sinα= cosα
| | cos5α−cos3α | | cos3α(cos2α−1) | |
W= |
| = |
| = |
| | cos3α−cos5α | | −cos3α(cos2α−1) | |
po uproszczeniu W=
−1
31 sty 00:50