pomoc prawdopodobienstwo
gargamel: w urnie sa 3 czarne kule i jedna biala lusujemy 1 kule jesli wylosujemy czarna wkladamy z
powrotem do urny jesli wylosujemy biala wkladamy ja z powrotem i dokladamy 1 kule oblicz
prawdopodobienstwo zdarzenia że otrzymamy 2 razy kulę biała i raz kulę czarną
30 sty 09:19
dawid wolinski: up
1 lut 11:00
dawid wolinski: dawid wolinski
1 lut 13:01
dawid wolinski: wolinkisi dawid
1 lut 14:17
dawid wolinski: dawid wolinski prosze odpowiedz
1 lut 15:11
dawid wolinski: dawid wolinski prosi o pomoc
1 lut 20:11
Eta:
..... "i dokładamy 1 kulę" ...nie napisałeś jakiego koloru?
popraw treść zadania
1 lut 20:22
dawid wolinski: dokłamy jeszcze 1 biała gdy wylosujemy biała a gdy czarną to nic nie dokladamy tylko ja
zwracamy
1 lut 22:00
dawid wolinski: etusiu
1 lut 22:29
Eta:
Hej
gargamelu
"etusia" nie może Ci pomóc , bo nie jest jasnowidzem...

Napisz porządnie pełną treść zadania!
1 lut 23:14
gargamel: w urnie sa trzy czarne kule i jedna biała losujemy jedną kulę .jesli wylosujemy kulę czarną
wkładamy ja z powrotem do urny jeśli wylosujemy biała wkładamy ja z powrotem do urny i
dokladamy jeszcze jedna kule biała Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia że wykonując trzy takie
losowania otrzymamy 2 razy kulę biała i raz kulę czarna
1 lut 23:30
gargamel: hejo etusia
1 lut 23:31
Eta:
No

Mamy wylosować 2 białe i 1 czarną w trzech takich próbach:
czyli ( b,b,cz) lub (b,cz,b) lub ( cz,b,b)
1/ (b,b,cz)
2/ (b, cz,b)
3/ (cz,b,b)
i zsumuj wyniki.......
1 lut 23:40
Eta:
Echhh źle sorry

( przeczytałam 3 białe i 1 czarna) a ma być 3 czarne i jedna biała
to może już teraz sam poprawisz i podasz rozwiązanie
1 lut 23:43
gargamel: bardzo Ci dziekuje
1 lut 23:46
Eta:
Poprawiłeś ?
1 lut 23:51
gargamel: jakiś chochlik chyba sie pojawił bo nie uwzględniłas dodawania kul białych
2 lut 00:11
gargamel: bo w 1 przypadku powinno być chyba 1/4*2/5*3/6
2 lut 00:12
gargamel: w drugim 1/4*3/5*2/5
w trzecim 3/4*1/4*2/5
2 lut 00:16
Eta:
(b,b,cz)
bo po pierwszym i po drugim losowaniu dokładamy białą
(b, cz,b)
sam.....
(cz,b,b)
sam......
2 lut 00:18
Eta:
2 lut 00:19
gargamel: mam jeszcze jedno zadanie rzucamy 3 razy czworoscienna symetryczna kostka do gry na sciankach
tej kostki wypisane sa liczby od 1 do 4 oblicz prawdopodobienstwo ze iloczyn wyrzuconych liczb
bedzie szecianem liczby naturalnej jesli wiadomo ze co najmniej raz wypadla liczba 4
2 lut 00:22
gargamel: prosze o wskazówki
2 lut 00:23
gargamel: no i Etusia poszła spać szkoda... spij dobrze smerfetko dzięki za pomoc jeszcze raz
2 lut 00:35
Eta:
Poszła na herbatkę
2 lut 00:51
Eta:
| | |A∩B| | |
Prawdopodobieństwo warunkowe P(A|B)= |
| |
| | |B| | |
|Ω}=4
3=64
B −− co najmniej raz wypadła 4
B
' −− ani razu nie wypadła 4
|B
'|=3
3=27 to |B|=64−27= 37
A−− iloczyn wyrzuconych oczek jest sześcianem liczbynaturalnej
A={ (1,1,1)(2,2,2)(3,3,3)(4,4,4) } i permutacja trójki {1,2,4} jest ich 3!=6
|A∩B|= 7 ( bo maja zawierać co najmniej jedną czwórkę )
taką masz odpowiedź?
2 lut 01:00
gargamel: jak ustaliłaś AnB odpowiedz dobra
2 lut 01:40
gargamel: 1,2,4 zrobiłaś permutacje wyszło ci ze na 6 sposobó możesz wylosować i dodałaś jeszcze 2
przypadek 4,4,,4?
2 lut 01:45
gargamel: E. :−B
2 lut 21:35
Eta: ?
2 lut 21:39
gargamel: nie za bardzo rozumiem AnB jak ustaliłaś mogłabyś troche jaśniej ?
3 lut 00:21
Eta:
A∩B −−− wszystkie elementy z A , które zawierają przynajmniej jedną czwórkę
A∩B= {(4,4,4), (1,2,4) (1,4,2) (2,1,4),(2,4,1) (4,1,2) (4,2,1) }
|A∩B|= 7
3 lut 12:31