matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
regula Hospitala
evilon:
lim {5lnx}{x
3
+ 2x} x−>nieskonczonosc wyszedl mi symbol 0/ nieskonczonosc czy może ktos sprawdzic czy mam poprawny wynik?
29 sty 23:49
Saris:
rozumiem, że to dzielenie.
5/x
... = H [
∞
/
∞
] =
= [0/
∞
]=0
3x
2
+2
29 sty 23:57