pitagoras
zenek: 52 + 32√2 = m2
Proszę o obliczenie m
29 sty 23:23
Janek191:
m2 = 25 + 1,5√2
m = √ 25 + 1,5 √2
29 sty 23:26
zenek: aa dalej?
29 sty 23:34
zenek: tam jest błąd...
52 + (32√2)2 = m2
29 sty 23:36
5-latek: m=5+√1,5√2
29 sty 23:36
5-latek: A widzisz blad
29 sty 23:38
zenek: help
29 sty 23:40
29 sty 23:40
zenek: dzieki! a jak z tego potem pierwiastek wyciagnac?
29 sty 23:42
5-latek: Ile to jest 5
2= .....
| | 3 | |
To samo ile to jest ( |
| √2)2= |
| | 2 | |
29 sty 23:42
Piotr:
a po co wyciagac ?
29 sty 23:43
zenek: m2 =29,5 to samo m ?
29 sty 23:43
Piotr:
ponawiam pytanie : po co wyciagac ?
29 sty 23:44
zenek: bo potrzebuję do zadania samo m
29 sty 23:44
5-latek: m=√29,5 lub m=−√29,5 ktory wynik wybierzesz ?
29 sty 23:46
zenek: ten po środku
29 sty 23:46
Piotr:
zrob na kalkulatorze
29 sty 23:47
5-latek:
29 sty 23:48
zenek: dzięki ludziska

będzie 5
29 sty 23:50