matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania
Catherine:
Mógłby ktoś rozwiązać te równania? Prosiłabym o krok po kroku. a) (5x + 2)
2
= 20x b) (2x − 1) (x + 2) = 3x − 2 c) (1 − 3x)
2
= 1 − 6x d) 4x
2
−
x
2
= 0
29 sty 23:03
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1678.html
tu masz "krok po kroku"
29 sty 23:23