matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie!
Marsi:
Proszę o rozwiązanie równania: (x−2)2x−7x(2−x)=0
29 sty 22:54
Janek191:
( x − 2)*2x − 7 x*( 2 − x) = 0 2x*( x − 2) + 7 x*( x − 2) = 0 9x*( x − 2) = 0 x = 0 lub x − 2 = 0 x = 0 lub x = 2 ===============
29 sty 23:29