matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Johny:
Podpowie ktoś czemu wychodzi źle ?
13n+1
n(13+1/n)
13
lim =
√
=
√
=
√
a powinno wyjść 1/2 gdzie robię błąd
52n
52n
52
? n→
∞
29 sty 22:21
reyg:
1
ale tu wcale błędu nie ma, 13/52=1/4
√
=?
4
29 sty 22:35
Johny:
hehe faktiko
29 sty 22:39