matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WZÓR
brambram:
BŁAGAM POMOCY ! Przekształć wzór tak żeby było z=
Z
A=
*C
B
29 sty 22:21
jakubs:
ZC
A=
|*B
B
AB=ZC |:C przy założeniu, że C≠0
AB
= Z
C
29 sty 22:21
panpawel:
A*B
Z=
C
29 sty 22:22
Mila:
Z
A=
*C /*B
B
A*B=Z*C /:C
a*B
Z=
C
29 sty 22:22
BRAMBRAM:
Dziękuję !
29 sty 22:31