matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki,wzór
brambram:
Przekształć wzór tak żeby było z=
Z
A=
*C
B
DZIĘKI ZA POMOC
29 sty 22:12
Janek191:
Z
A =
* C / : C
B
A
Z
=
./ *B
C
B
A
*B = Z
C
A
Z =
*B
C
29 sty 23:43
Bogdan:
W jednym kroku:
Z
B
AB
A =
*C /*
⇒ Z =
B
C
C
30 sty 00:47