matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
:):
Ktoś pomoże
Bo męcze się i męcze i nie moge tego zrobić..
4
liczbę
zapisz w postaci k + m
3
√
4
+ n
3
√
2
2 −
3
√
4
29 sty 22:11
Ditka:
4
4*(2
2
+2
3
√
4
+(
3
√
4
)
2
)
=
=2
2
+2
3
√
4
+(
3
√
2
)
4
=
2−
3
√
4
2
3
−4
4+2
3
√
4
+2
3
√
2
29 sty 22:54
:):
Dziękuje
29 sty 23:06