matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Justyna:
oblicz (pierwiastek z (3 − pierwiastek z 2)+ pierwiastek z( 3 + pierwiastek z 2))
2
29 sty 21:51
irena_1:
(
√
3−
√
2
+
√
3+
√
2
)
2
=3−
√
2
+3+
√
2
+2
√
(3−
√
2
)(3+
√
2
)
= =6+2
√
9−2
=6
√
7
30 sty 10:18