matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż podzielność
dudus:
Liczba 2
10
+ 3
10
+ 2 x 6
5
jest podzielna przez a)9 b)11 c)13 d)15
29 sty 21:29
Mila:
6
5
=(2*3)
5
=2
5
*3
5
⇔2
10
+ 3
10
+ 2 x 6
5
= =(2
5
)
2
+2*2
5
*3
5
+(3
5
)
2
= =(2
5
+3
5
)
2
= =(32+81*3)
2
=275
2
Wybierz odpowiedź.
29 sty 21:37