matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o przekształcenie wzoru :D
Kindereeek:
Siemka czy mógłby mi to ktoś przekształcić aby wyszło n? λ lambda
29 sty 21:07
M:
15 wrz 08:20
Kim Shim:
1
R
H
R
H
=
−
λ
4
n
2
R
H
R
H
1
=
−
n
2
4
λ
R
H
R
H
*λ−4
=
n
2
4λ
n
2
(R
H
*λ−4)=R
H
*4λ
R
H
*4λ
n
2
=
R
H
*λ−4
R
H
*4λ
n=
√
R
H
*λ−4
15 wrz 11:27