Rozwiaz równanie
morellla: 35−logx +
21+logx = 1
x>0
6−log2 x + 4 logx + 5 = 1
log
2 x − 4 log x +1 = 0
logx=2−
√3
log=2+
√3
w odp jest x=100 i x =1000, coś się więc nie zgadza... co takiego? Jak to zrobić inaczej
29 sty 19:54
Tadeusz:
sprawdź raz jeszcze to przeliczenie ułamka (licznika)
29 sty 19:58
morellla: ok, był błąd
29 sty 20:03
morellla: i w pierwszym ułamku miało być 1 w liczniku
29 sty 20:05
Tadeusz:
ło masz ... −
29 sty 20:06
Eve: najlepiej napisz to zadanie od nowa, bo za chwile się okaże, że to coś zupełnie innego
29 sty 20:24