matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozecie?
monia:
Ile róznych pierwiastków ma wielomian ˙ W(x) = 9x
3
−12x
2
+4x? A) 0 B) 1 C) 2 D) 3
29 sty 19:19
Hajtowy:
W(x) = x(9x
2
−12x+4) x=0 v 9x
2
−12x+4=0
2
x=0 v x=
3
Odp. C
29 sty 19:33
monia:
ale c=2
29 sty 19:36