,,,
ola: Po wydłuzeniu kazdej krawedzi szescianu o 2, długosc jego przekatnej podwoiła sie. Oblicz ˙
pole powierzchni całkowitej powiekszonego szescianu.
29 sty 19:11
Eve:
D=a√3
D1=2D
D1=(a+2)√3=?
29 sty 19:13
ola: =

?
29 sty 19:16
Eve: podstaw
29 sty 19:20
ola: a podasz mi calosc bo ja sie myle w podstawianiu
29 sty 19:21
Eve: a potrafisz zamienić D1 na prawą stronę tego co masz wyżej?
29 sty 19:28
ola: nie
29 sty 19:29
Eve: zamiast D1 napisz to, co masz po prawej
29 sty 19:30
ola: to a+2...?
29 sty 19:32
Eve: nie, 2D, a potem za D, to, co masz po prawej w 1 linijce
29 sty 19:37
ola: 2D=a p3
29 sty 19:39
Eve: miałas wstawić do D1=(a+2)√3=? za pytajnik 2D a potem a√3
29 sty 19:43
ola: i co dalej
29 sty 19:47
Eve: oblicz a
29 sty 19:48
ola: 3?
29 sty 19:50
Eve: jakie 3? napisz mi równanie, które rozwiązujesz
29 sty 19:53
Eve: ok, poszłaś na zadane.pl
29 sty 20:33