POMOCY
SARA: Punkty A = (−3, −2) i B = (7, −4) sa dwoma sasiednimi wierzchołkami rombu ABCD.
Obwód tego rombu jest równy
A) 8√26 B) √136 C) 8√34 D) √104
29 sty 17:53
SARA: pomoze ktos?
29 sty 19:23
Frost: Oblicz długość wektora AB, romb ma wszystkie boki tej samej długości
29 sty 19:25
SARA : a jak mam to obliczyc
29 sty 19:48
Frost: Współrzędne wektora liczy się następująco
AB[xb−xa;yb−ya]
Długość wektora:
√(xb−xa)2+(yb−ya)2
29 sty 19:57
SARA: yyy podstawisz mi liczby pod to ? bo tak to nie czaje
29 sty 20:10
Frost:
AB=[7−(−3)

−4)−(−2)] dokończ sobie
a długość wektora to pierwiastek z sumy kwadratów współrzędnych wektora.
29 sty 20:18
Frost: haha buźka mi przez przypadek wyszła

AB=[7−(−3),(−4)−(−2)]
29 sty 20:18
SARA: i co dalej bo nie umiem
29 sty 20:21