matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
adsad
hennio:
Wyznacz ekstrema lokalne funkcji f(x)=
√
8x
− x +1
1
coś myślałem,ale chyba źleee
f'(x)=
−1
16
√
x
mógłby ktoś mi to rozwiązać?
29 sty 17:00
hennio:
?
29 sty 17:11
john2:
1
√
8
√
2
(
√
8x
)' =
√
8
* (
√
x
)' =
√
8
*
=
=
2
√
x
√
4
√
x
√
x
29 sty 17:35