matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bryly
rm:
W stożku promień podstawy jest równy 6 a kąt między tworzącą a podstawą wynosi 15 st. Oblicz odleglosc srodka tej podstawy od środka kuli opisanej na tym stożku, Wziąłem twierdzenie sinusow: 12/0,5 = 2R R=12 a dalej nie wiem
29 sty 16:43
Frost:
R+x
tgα=
r
29 sty 16:54
rm:
ale wynik wychodzi inny niz podany
29 sty 18:04