1 | ||
[arctg(√lnarcsin(3xx2+cosx))]' = | * | |
lnarcsin(3xx2+cosx) +1 |
1 | 1 | |||
* | * | |||
2√lnarcsin(3xx2+cosx) | arcsin(3xx2+cosx) |
1 | 3xln3*(x2+cosx)−3x(2x−sinx) | |||
* | ||||
√1−(3xx2+cosx)2 | (x2+cosx)2 |
3x | ||
Argumentem arcsin jest ( | ) | |
x2+cosx |
df | |
=−2*e−y+2y*e−y=2*e−y(y−1) | |
dy |
d2(2e−y(y−1)) | |
= −x2*e−y−2*e−y+2y*e−y = e−y(−x2+2y−2) | |
dydx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |