Oblicz całke
michał: witam, mam problem z całką, nie wiem jak ją policzyć, próboje roznymi sposobami no ale nie
wychodzi, prosilbym o jakas wskazowke chociaz:
∫sin3x dx
29 sty 16:27
ICSP: Podstawienie t = cosx
29 sty 16:28
PW: sin2xsinx =(1−cos2x)sinx
A tak pójdzie?
29 sty 16:29
michał: heh, na to akurat nie wpadlem

Dzieki
29 sty 16:32
michał: probowalem tym sposobem, to nie wychodzilo mi
29 sty 16:32
PW: Popatrz co napisał ICSP: t = cosx, więc dt = ... i gotowe (no chyba że nie rozumiesz
całkowania przez podstawienie).
29 sty 16:50