matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2 ZADANIA NA OCENĘ POMOCY ;C
Kiero :
pomóżcie zadanie na jutro na ocenę ;C zad 1 oblicz trójkąt prostokątny wiedząc że kąt β = 50 stopni a przeciwprostokątna wynosi 8 cm NA GÓRZE ALFA NA DOLE BETA
29 sty 16:24
Frost:
β=50
o
α=90
o
−β
a
sinβ=
8
b
sinα=
8
29 sty 16:28